کفش زخم پای دیابتی
- 25 بهمن 1400
- asilzadeh
جهت اطلاعات بیشتر و خرید هر محصول روی تصویر آن کلیک کنید
کفش زخم پای دیابتی diabetic-shoes
کفش مناسب بیماران دیابتی باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- آزاد کردن ناحیههای دارای فشاربالا. تحت فشار بیش از اندازه بودن هر ناحیه از پا به زخم پا یا ضایعه پوستی میانجامد. کفش باید این ناحیههای دارای فشار بالا را آزاد کند و در نتیجه احتمال بروز مشکلات مرتبط را کاهش دهد.
- کاهش ضربه و تنش. کاهش میزان فشار عمودی کلی، یا ضربه، وارد بر کف پا و کاهش حرکت افقی پا داخل کفش، یا تنش، از ویژگیهای کفش مناسب به شمار میرود.
- قابلیت انطباق، پایداری و حمایت از بدشکلیها. کفش دیابتی باید قابلیت انطباق با بدشکلی های ناشی از عارضه هایی مانند بیماری شارکو، از بین رفتن بافت چربی، انگشت چکشی و قطع عضو را داشته باشد. تسکین درد و جلوگیری از تخریب بیشتر بسیاری از بدشکلیها نیاز به پایدارسازی دارد. به علاوه بعضی بدشکلیها را باید به منظور کاهش سرعت پیشرفت تحت کنترل یا حمایت درآورد.
- محدود ساختن حرکت مفصل. محدود کردن حرکت مفصلهای خاصی از پا غالباً کاهش التهاب و تسکین درد را به ارمغان میآورد، عملکرد پا را بهبود میبخشد و آن را پایدارتر میسازد.
نکاتی برای انتخاب کفش زخم پای دیابتی مناسب
حتما شنیدهاید پای انسان قلب دوم اوست. بسیاری از گذشتگان بر این باور بودند که نقاط خاصی از کف پا نمایانگر وضعیت سلامت بخشهایی از بدن است و نیاز به مراقبت زیادی دارد تا در همه حال، انسان آرامش داشتهباشد. برای انتخاب کفش باید راحتی و سلامت پا را حتما در نظر گرفت.پس برای انتخاب کفش مناسب باید مواردذیل را در نظر بگیریم:
۱)کفش مناسب کفشی است که هنگام پوشیدن طولانیمدت، پا را تحت فشار قرار ندهد.
۲)هنگام انتخاب کفش در نظر داشتهباشید انگشتان پایتان دچار تغییر حالت نشوند و یا کنارههای پایتان تحت فشار ناشی از کفش قرار نگیرند.
۳) سعی کنید کفشی را که انتخاب میکنید تنها جنبه زیبایی نداشتهباشد بلکه از هر لحاظ مانع آسیب دیدن پای شما در برابر گرما، سرما و ناهمواریهای زمین باشد.
۴)به موقعیت و شرایط خودتان هنگام خرید کفش دقت کنید.
۵)در نظر گرفتن بیماریهایی مثل دیابت ممکن است انتخابتان را محدود کند ولی در نهایت با آگاهی بر بیماری و شرایط حاکم بر شما، یک انتخاب صحیح انجام خواهید داد.
۶)در دوران بارداری کفشهایی به پا کنید که فشار زیادی بر پا و ناحیه پشت شما وارد نکندمثل کفشهای راحت و تختی که جنس و بافت نرمی دارند.
معمولا در این دوران، بین نیم تا یک نمره، تغییر سایز خواهید داشت که با توجه به این تغییر باید کفشی مناسب انتخاب کنید.
۷)اگر از کمردردهای مکرر رنج میبرید،حتما با توجه بیشتری کفشهایتان را انتخاب کنید و سعی کنید کفشهای طبی به پا کنید زیرا این کمردردها گاهی از عواقب پوشیدن کفشهای نامناسب و غیر استاندارد است.
۸)اگراضافه وزن دارید، پوشیدن کفشهای تخت و راحت به شما توصیه میشود. راه رفتن با کفشهای پاشنه بلند برای کسانیکه اضافه وزن دارند باعث عدم تعادل میشود.
۹) قبل از خرید کفش حتما چندبار آن را امتحان کنید و مطمئن شوید به پایتان فشار نمیآورد. به افراد توصیه می شود به هنگام خرید کفش هر دو لنگه آن را بپوشندچند قدم راه رفته ونسبت به راحتی کفش مطمئن شده واقدام به خرید نمایید.
۱۰) بهترین زمان برای خرید کفش پایان روز است. در طول روز پاهای شما دما، فشار و استرس زیادی را تحمل کرده و برای انتخابی آگاهانه و شناسایی سایز دقیق و مناسب، وقت مناسبتری است.
۱۱) هنگام خرید کفشهایی که قصد دارید با جوراب آنها را بپوشید، بهتر است جورابی را به پا داشته باشید که معمولا به پا دارید.
۱۲) خانمهایی که قدی متوسط یا کوتاه همراه با اندامی متوسط و چاق دارند، بهتر است از کفشهای پاشنهداری استفاده کنند که پاشنههایش ضخیم و بلند است.
استفاده از این کفشها، باعث زیباتر شدن حرکات و برقراری تعادل بیشتر هنگام راهرفتن میشود. البته استفاده از کفشهای پاشنهدار سوزنی برای این خانمها مناسب نیست.
۱۳) بهترین کفشها برای پیادهروی، کفشهایی هستند که به خوبی پاها را دربرگیرند و هنگام پیادهروی کاملا به عنوان محافظ برای پا عمل کنند و همچنین انعطافپذیر باشند و پا در آن خسته نشود. کفشهای پیادهروی باید بسیار سبک باشند به نحوی که اصلا احساس نکنید کفشی به پا دارید.
۱۴) اگر به صورت حرفهای و مداوم پیادهروی میکنید بهتر است کفشهای ساقدار را انتخاب کنید که در پیادهرویهای طولانیمدت به ساق پایتان آسیبی نرساندهمچنین از پیچیدن مچ پا جلوگیری نماید.
۱۵) اگر با کفش های پاشنهدار مشکل دارید بهترین راه حل این است که، آنها را به پا کنید و چندین مرتبه در مقابل آینههای بزرگ قدم بزنید، یادتان باشد اول حتما بر روی فرش آنها را امتحان کنید و از زوایای مختلف حرکات و قدم زدن خودتان را در آینه ببینید. با انجام این کار، با تسلط و اطمینان خاطر بیشتری میتوانید این کفشها را بپوشید.
به گفته یکی از متخصصان ارگونومی استفاده از کفشهای نامناسب میتواند مشکلات قامتی را برای فرد به وجود آورد چراکه این نوع کفشها سبب راه رفتن ناصحیح می شود. وهمچنین کفش باید قابلیت انعطاف داشته باشد و فرد هنگام پوشیدن آن احساس راحتی کند.
سفتی کفش سبب ایجاد درد زانو میشود و لذا باید کفشی انتخاب کنیم که قابلیت انعطاف داشته باشد به گونهای که کف کفش با فشار دادن دو انگشت پایین برود.
یکی دیگر از فاکتورهای موثر در انتخاب کفش اندازه بودن آن می باشد و به افراد توصیه میشود: از انتخاب کفشهای تنگ خودداری کنند.
بهترین جنس برای رویه کفش جنس چرمی میباشد.باتوجه به امکان تبادل هوا پادر اینگونه کفش ها عرق نمی کند. کفشی خوب است که سبب راه رفتن صحیح افراد شود.
در هنگام خرید کفش ، کفش های پاشنه بلندراغلب خانمها مورد پسند قرار می دهند و علاقه ی زیادی به پوشیدن کفش های پاشنه بلند دارند . اما این گونه کفش ها اسیب و فشار جدی به پا ها می تواند وارد کند که برای بدن مضر می باشد .
درمان زخم پای دیابتی روشهای فیزیوتراپی کفش و کفی
مزایای کفی یا کفش طبی سفارشی
استفاده از کفی دیابتی یا کفش طبی دیابتی سفارشی مزایای متعددی دارد. در درجه اول چون این کفش به صورت سفارشی متناسب با پای بیمار ساخته میشود، کفی یک پا تنها اندازه و مناسب همان پا خواهد بود. به علاوه از آنجایی که کفش دقیقاً اندازه پای بیمار ساخته میشود، میتوان آن را از مواد بادوام و محکمی تهیه کرد که کمترین ناراحتی یا تحریک را برای پا ایجاد میکند. ضمناً کفی طبی سفارشی قابلیت بسیار بیشتری برای درمان مؤثر و همیشگی عارضههای دردناک، از انگشتان پا گرفته تا کمر، دارند، چرا که با توجه به طبیعت زیست مکانیک هر بیمار به صورت منحصر به فرد طراحی میشوند